De 3 sista...

2-4 Swe
Dess 3 sista volymer av Yotsuba&! på svenska damp idag ner i brevlådan.

Känns lite surt att inte kunna skaffa resterande voymer på samma språk, men är ju skönt att dem finns på engelska i alla fall så att man kan fortsätta läsa.

Hursomhelst kommer det bli en massa trevlig läsning frammöver!
Synd bara att man läser ut dem så fort om man väl börjar! :)

Working!!

Kom över en annan ny anime för några veckor sedan, Working!! heter den.

Handlar om Takanashi Souta, en 16 årig student som får jobb på en restaurang i Hokkaido. Han får inte jobbet riktigt som vanligt, utan en tjej som är 1 år äldre än han ser honom ute på gatan och frågar om han kan tänkas behöva jobba extra för dem på restaurangen.

Hon heter Taneshima Popura och jobbar sen innan på restaurangen. Men fast hon är ett år äldre än Souta så misstas hon för att vara mycket yngre, tack vare att hon är så liten och kort!

Sen har vi Shirafuji Kyoko, den 28 åriga chefen som inte gör ett dugg! Däremot låter hon en dem alltid tillaga något från restaurangen till henne lite då och då.
Men jobba är det sista hon tänker göra!

Nått avsnitt in i serien får vi även möta på en annan tjej som jobbar där. Hon har lite problem med killar, eller lite är kanske bara är förnamnet!
Hon kan inte ens vara nära några utan att få panik och tillslut ge dem en ordentlig knytnäve!
Och vem om inte Souta får ta del av dem väldigt mycket!

Men nu ska jag inte avslöja allt för mycket, utan ni får kolla upp denna sköna nya anime , som det för tillfället bara fins 5 avsnitt av just nu.

Azumanga Daioh

Nu kanske det här inlägget egentligen skulle passa bättre under det förra, eftersom jag började kolla på den här animen långt innan jag kom över Yotsuba&!

Men bättre sent än aldrig som man brukar säga!

Azumanga Daioh är alltså ännu en anime som jag lyckats tagit mig igenom!
Eller lyckats ta mig igenom kanske är fel att säga, var ju ganska svårt att inte ta sig igenom den! En riktigt härlig anime med mycket härlig underlig humor!

En slice of life/Humor serie av Kiyohiko Azuma, som även skrivit Yotsuba&!
Den handlar om ett gäng tjejers och även lärares vardag på och utanför skolan, Huvudkaraktären heter Chiyo Mihama (Längst ner på bilden)
Hon är några år yngre än dem andra, men samma charm som Yotsuba&!
Sen har vi Sakaki (Högst upp till höger), en av de äldre i klassen. Av någon anledning verkar alla djur hata henne. Hon gör varje dag ett försök att klappa en katt, vilket inte lyckas så bra eftersom den varje gång öppnar käften stort och biter henne i fingrarna!

De andra karaktärerna har sina egna underliga personligheter, men det blir för mycket att gå in på nu såhär.

Allt som allt ett helskönt gäng som gör underliga saker som får en att öppna ögonen och nästan garva rakt ut ibland!

Den här animen hamnar ganska högt på min lista över sköna roliga animes!, men den slår inte mina favoriter: K-ON! & Ichigo Mashimaro!

Betyg på denna skulle nog bli en 4/5
För att se hela min samling av kollade och påbörjade animes kan ni kolla in min profil på Amine Planet:
http://www.anime-planet.com/users/Mashimaro/anime

Yotsuba&!

Anime har det varit på schemat ett bra tag nu, men så började jag tänka lite utanför "gränserna" och kom över till det andra formatet: Mangan

Det vill säga böckerna/tidningarna man läser! Hade ingen som helst aning om vad jag skulle kunna tänka mig att börja läsa, men så fick jag tips av en kompis som av nån anledning började prata manga med mig.
Han hade precis beställt Yotsuba&! tror jag, och då fick jag också ett enormt sug av att testa börja läsa lite manga!
Så jag gav mig ut på nätet och beställde första volymen av Yotsuba&!, några dagar senare damp det ner ett paket i brevlådan.
Började läsa lite smått senare på kvällen, lite svårt och ovant att läsa från "fel" håll, men så annorlunda och kul!
Visst Yotsuba&! kanske kan var på gränsen till barnbok (Manga i det här fallet :P) Men ojoj sån härlig serie!
Huvudpersonen heter som titeln på boken Yotsuba, och är en lite tjej som precis flytta till en ny stad med sin pappa. Hon är väll inte precis som alla andra, utan har sina egna funderingar och påhitt.
Det allra första som dyker upp är när hon ser en gunga i en lekpark, av någon anledning vet hon inte vad en gunga är för något!
Så hon sätter sig framför gungan i sanden och ger den världens fart, och så klart vad händer. Hon får den rakt tillbaka i ansiktet och en annan liten tjej i hennes ålder (deras grannar visar det sig vara) står bredvid och ser väldigt häpen ut! vilket man kan förstå!
Hon förklar sedan vad en gunga är och visar hur man ska göra, vilket givetvis leder till att Yotsuba satsar allt hon har och gungar i sådan fart att hon tillslut flyger iväg!
Och så börjar det hela, ena galenskapen efter den andra. härligare person än Yotsuba får man leta efter!
Yotsuba&! finns tyvärr bara i 4 volymer på svenska, den lades ner på grund av dålig försäljning.
Men resterande volymer finns att få tag på engelska! dock lite dyrare, men för en sån bra manga är det svårt att låta bli att beställ fler!

RSS 2.0